Vélemények

Akik már ismerik az érzést

Amikor a PP-t elkezdtem, az volt a cél, hogy szülés után célzottan mozogjak olyan helyen, ahová a kisfiamat is vihetem magammal, de ennél sokkal többet kaptam az elmúlt 4 évben. Számomra a PP – amellett, hogy a kondimat, koordinációmat növelte, a gerincferdülésemet javította, erősített és formált – önismeretet jelent. Rengeteget tanultam/ tanulok magamról, a korlátaimról, és hogy azokat milyen gyakran át kell lépni a sikerért. Tanultam kitartást, fegyelmet, és igaz, hogy minden edzésen az életemért küzdök, de mégis feltölt, ami persze a remek emberekből álló csapatnak is köszönhető.

Pintér-Nagy Szilvia

Több mint 3 évvel ezelőtt kezdtem el járni a Perfect Physique edzésekre, a feleségem unszolására. Hazudnék ha azt mondanám, hogy elsőre beleszerettem, mivel előtte nem sportoltam semmit, nagyon megerőltetőnek tartottam. De aztán erőt vettem magamon és újra és újra elmentem edzésekre, ami azóta is töretlenül tart. Nagyon sokat fejlődtem erőnlétileg, javult az amúgy hanyag testtartásom és fittnek érzem magam, ami 2 fiú gyerek mellett szükséges is. Plusz, sok jó embert megismertem és komoly barátságokat is kötöttem az edzőteremben.

Gyuszi

“ 4 hónapja kezdtem el az edzéseket. Két hónap edzés után teljesen elmúlt az a fájdalmam, amit oldalfekvő helyzetben éreztem. Érzem, hogy újjáélednek az izmaim. A családom is látja a pozitív változásokat, látják hogy sokkal jobban érzem magam a bőrömben.”

 

Radácsi Aranka

Kezdetek óta járok hozzátok (nyitást követő 1 hónap kb). Egyik barátnőm csalt le, hogy micsoda csoda edzés megy itt, és kíváncsi lettem. Hát jól itt ragadtam ? Hogy miért? Mert imádom az óráitkat egyszerűen. ️ Az “erőnléten” kívül, amita az edzések adnak, én egy nagyon fontos dolgot kaptam még tőletek. A versenyszellemet (hajsza, ahogy belekeveredtem! Mai napig az akadály futás szerelmese vagyok).
Természetesen ezen kívül sokat formálódtam.
Erő, általános kondi, magabiztosság.
Nagyon köszönöm.

Koczka Andrea

5 hónappal ezelőtt úgy döntöttünk a párommal, hogy el kellene kezdenünk többet mozogni, mivel eléggé elvoltunk tunyulva. Elkezdtünk keresgélni a neten a környékbeli edzési lehetőségekre és a Perfect Physique ragadta meg leginkább a figyelmünket. Az első két edzés során eléggé megszenvedtem a különböző gyakorlatokkal, de ahogy telt-múlt az idő heti 2-3 edzéssel egyre kitartóbb lettem, nőtt az erőnlétem és valamilyen szinten mentálisan is kikapcsol, de persze jó értelemben. Eddig egyik edzés sem volt egyforma, mindig egy fokkal többre leszek képes, úgy érzem.

Kis Tamás és párja

Testileg elfáradva, de lelkileg felfrissülve éreztem magam minden edzés után. A törzs izmok erősítése segített a kezdődő gerinc sérvem visszaszorításában!
Kalotai Kornél

Azért járok edzésre,mert pedagógusként a mindennapi mozgást fontosnak tatom.Tudom hogy példa vagyok az óvodásaim és saját(3kamaszodó) gyermekeim előtt is ,ezen a téren is.
Egy hónapja járok az edzésekre és sokkal erősebbnek érzem magam a mindennapokban.
Köszönöm hogy szívesen fogadtatok…
Dubainé P. Karolina

„Lassan 4 éve kezdtem el az Art of Bodyba járni edzeni, előtte leginkább a futás volt a napi testedzésem. Úgy kezdődött, hogy Párom nyert egy bérletet az edzőterembe, ami hatására kipróbálta a PP órát. Mikor hazajött csak annyit mondott, ezt neked is ki kell próbálnod.
Kipróbáltam, és igaza lett!  Nagyon klassz a társaság, felkészültek az edzők. Amit különösen kedvelek az órákban, hogy 4 év alatt nem volt két ugyanolyan óra. Mindenki számára teljesíthető, a kritérium, hogy a saját határaidat feszegesd. Persze az embernek vannak jobb és rosszabb napjai, de ezeket az edzőink nagyon jól tudják és látják. A csoportos órákon ugyanúgy figyelnek az egyénekre. Kezdetben még egy darab fekvőtámaszt sem tudtam szabályosan lenyomni, ma már a 15-20 sem okoz gondot. Reggelente fitten és kipihenten ébredek, az esetleges problémákon hamarabb túllendülök. A kollégáim gyakran megkérdezik miért járok le heti 2x-3x edzeni. Én csak annyit mondok, hogy van aki cigarettázik, van aki habzsolva tömi magába a kaját, hogy levezesse a feszültséget, én lemegyek az edzőterembe és lenyomok egy PP-t. Soha nem gondoltam, hogy az ember függővé tud válni egy edzéstől!”

 

Juhász Rita

1984-ben születtem, és mióta az eszemet tudom, a sport érdekelt a legjobban.
Világéletemben edzettem a testemet: kiskoromban kung-fuztam, úsztam, birkóztam.
18 évig birkóztam versenyszerűen. Miután abbahagytam az aktív sportot, megmaradtam az edzéseknél.
Az aktív sportpályafutásom után sem hagytam el az edzéseket. Konditermekbe jártam, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy magamnak nem tudok olyan edzést vezényelni, ami megfelelő szintű számomra. Kvázi, nem tudom meggyilkolni magamat, kell egy edző vagy társ, aki kihajtja az emberből a maximumot.
2016-ban rátaláltam a PP-re. Több szempontból is kézenfekvő volt ez a választás. Végre van valaki, aki irányítja az embert, tudja, hogy miből mennyit és meddig. Ugyanakkor mindig is az alapozó jellegű edzések tetszettek.
Egy konditeremben szép kerek, nagy izmokat lehet felszedni, de mindez beszűkülő mozgástartománnyal jár. Nem szeretnék olyan ember lenni, aki jó fazonú, de nem tud 2 karkörzést megcsinálni.
Ez az edzés a teljes testet átmozgatja. Tetőtől talpig. Erősít, kondicionál és mivel saját testsúllyal dolgozunk, kíméli az ízületeket és prevenciónak is tökéletes.
A bal térdemet háromszor műtötték, de szinte minden feladatot 100%‑ig végre tudok hajtani, ami meg kevésbé megy, az meg erősíti és balanszírozza a gyengébb területeket.
A feladatok differenciáltak, nemre, korra és edzettségi szintre való tekintettel kapjuk a gyakorlatokat. Ezáltal mindenki képes fejlődni saját magához képest. Az edzések sokszínűek, változatosak, nem unalmasak. Mindig más és más aspektusból dolgoztatjuk az egész testet. Zenével és a jó hangulattal könnyebb átlendülni a holtpontokon.
A legjobb érzés, mikor elfáradva, leizzadva a kemény munka után lezuhanyozol és érzed az endorfint, a kellemes fáradtságot. Igazi feltöltődés testileg‑lelkileg.

Gábor 34 éves

A Perfect Physique Hard az RTK Team Balance esztétikus csapatgimnasztika szakosztály versenyzőinek minden héten elengedhetetlen edzésforma, mert számunkra fontos a minőségibb, magasabb színvonalon kivitelezett gyakorlatok prezentálása. Másfél évvel ezelőtt volt szerencsém találkozni a PP. edzőivel, akik vállalták egy művészi orientáltságú sportágban a versenyző lányok csapatban történő fejlesztését. Célkitűzésünk 2018. januárjában a következők voltak: ugrások erejének, dinamikájának, gyorsaságának speciális fejlesztése, a legmegfelelőbb edzettségi állapot elérése, valamint megsegíteni a mozgásdinamikai váltásokat („Az esztétikus gimnasztikában az erőadagolás színes változatosság, dinamikai játéka adja meg a mozdulatok különös lüktetését, amelyek csak magas fokú technikai képzettséggel oldható meg”. idézet ). Rövid időn belül tapasztaltuk, hogy az izomerőt fejlesztő gyakorlatok mellett javul a versenyzők koordinációs képessége, a kondíciójuk és kiegyensúlyozza a terhelést, amit az esztétikus gimnasztika sportág speciális technikája megkövetel. Tehát a PP. rendszeres használata folyamatosan segíti a technika valamint a képességek gyorsabb fejlesztését. Plusz erőnléti edzésekre egyáltalán nincs szükség, mert a PP. összetett gyakorlatai teljesen kiváltják ezen edzéseket. Egyetlen rendszer foglalja magába az erőnléti, koordinációs, gyorsasági képzést. Ennek előnyei, hogy egyidejűleg több izomcsoportot foglalkoztat. A magas fokú ideg-izom koordináció fejlesztése által azt tapasztaltuk, hogy a tornászok mozgástanulása felgyorsul és a speciális esztétikus gimnasztika képességfejlesztés is hatékonyabb, eredményesebb. A PP. edzéseken az aznapi célkitűzés megvalósítása következtében a tornászok személyisége is fejlődik, hisz fizikailag és pszichikailag is magasabb tűrőképességről, alkalmazkodásról tesznek tanúbizonyságot minden egyes edzésen.
Viki, balett és táncművész edző

„Feleségem meggyőzésére mentem el először a PP-re 2016. augusztusában. Azóta heti 2 alkalommal járok. Hiányzott a futás és kerékpározás mellett egy olyan edzés, amely általánosan erősít is az állóképesség növekedés mellett. Ezt a PP-ben teljesen megtaláltam. A PP-nek köszönhetően átalakult az izomzatom, megnőtt az állóképességem, magabiztosabb vagyok, a felsőruha (ing) kollekciómat 100%-ban le kellett cserélnem, mert mindegyiket „kinőttem”. Ha kihagyok egy edzést, „elvonási” tüneteim vannak, ingerültebb, feszültebb vagyok.
A PP legnagyobb ígérete, hogy nincs ígérete. Egy személyre szabott, flexibilis edzésterv. Mindig az egészség megőrzését tartja a legfontosabbnak a kitűzött célok figyelembe vétele mellett. „Gyere le edzeni, tedd oda magad a lehető legkeményebben, legyél kitartó, és a kívánt eredmény nem marad el.”

 

Juhász Sándor

Mielőtt elkezdtem volna PP-re járni, évekig nem sportoltam. A mozgás hiánya már fizikai tüneteket is okozott, valamint a munkámból adódó stressz is kezdett megmutatkozni, ekkor döntöttem úgy, hogy újra elkezdek mozogni.

Mivel korábban sok időt töltöttem konditermekben, abban biztos voltam, hogy arra nem vágyom. A legkézenfekvőbb a futás lett volna, azonban a térdem nem bírja, valamint nem is a szívem csücske.

Ekkor találtam rá a saját testsúlyos edzésmódszerre, a PP-re. Mivel korábban nem ismertem ezt a típusú mozgásformát, kíváncsian vágtam bele az edzésbe. Azt már az első alkalommal láttam, hogy a PP lesz az az edzésforma, amire szükségem van. […]

Zoltán, 43 éves

Tovább olvasom Zoltán történetét!

Az edzés után úgy kellett kivonszolnom magam a teremből, ennek ellenére mégis örömöt és felszabadultságot éreztem. A következő edzést már izgatottan vártam, a lelkesedésem azóta is töretlen.

 Hogy mi a PP titka? Hatékonyság.

Olyan edzésforma, amely nagyon jól megdolgoztatja a teljes testet, egyszerre állóképességi és erőnléti edzés.

A gyakorlatok során nem elkülönített izmokat edzünk, mint a súlyokkal végzett edzésen. Szemben a súlyok monoton emelgetésével, a PP‑edzéseken rengeteg mozgásformát alkalmazunk, amelyekhez a saját testsúlyunkat használjuk: így kisebb az esélye a sérüléseknek és segít a korábban sérült ízületek regenerálódásában is. Ha az emlékeim csalnak, még nem voltam két egyforma edzésen.

A PP másik előnye, hogy jobban megismered magad, hiszen az edzések során gyakran kerülsz a tűrőképességed határára, ahol már csak az akaraterő visz tovább. Viszont nincs felemelőbb érzés, mint amikor győztesen kerülsz ki a saját magaddal vívott harcból, amikor egy gyakorlatot annak ellenére is megpróbálsz befejezni, hogy a tested minden sejtje arra ösztökél, hogy NE TEDD.

Mit adott nekem a PP? Kiszakított a korábbi egészségtelen életmódomból, feltöltött energiával, megtanított legyőzni magamat, amit a legnagyobb értéknek tartok. Megtanított arra, hogy ne adjam fel.

A PP-t bátran ajánlom mindenkinek, aki változtatni szeretne az életvitelén, aki egy hatékony, kiforrott edzésmódszerrel szeretne fejlődni, hogy a lehető legtöbbet tudja kihozni magából.

„Addiktív! Én három éve nem tudok leszokni!”

Domonkos-Bartik Tamara 

2016 augusztusában mentem le először kipróbálni egy PP‑edzést. Feleségem régóta győzködött, mire beadtam a derekam. Mesélte, hogy milyen a program, ami már az elejétől kezdve felkeltette az érdeklődésem, azonban kicsit cikinek éreztem, hogy nők közé menjek edzeni. Mégis lementem az első edzésre, és puff neki: jött is a meglepetés. […]

Sanyi, 30+ éves

Tovább olvasom Sanyi történetét!

Tingli-tangli edzésre számítottam, de a 15. perc után úgy éreztem: végem van, nem bírom tovább. De szégyenben nem maradhatok, így összeszorítottam a fogam, és számoltam a perceket, végül már a másodperceket is. Edzés végén fekvőtámasz‑verseny volt, ahol néhány átlagos, több gyermekes családanya fürgébben, szabályosabban és koncentráltabban csinálta, mint én valaha. De végigcsináltam. Edzés végén már biztos voltam benne, hogy itt  a helyem.

Azóta néhány száz edzésen túl vagyok, de ez a dolog nem változott. Bemelegítés, jön az izzadás, a fáradtság, és a visszaszámlálás, na, még egyet, még egyet, még egy utolsót.

Edzés közben megszűnik minden más, kizársz minden egyéb gondolatot. Csak a feladat van, és Te. Elfelejted a gondjaid, a munkahelyi problémáid, nem rágódsz a nap eseményein és nem tervezgeted a holnapot. Csak csinálod a gyakorlatot.

Ha nem vagy ott fejben, akkor feladod. Aztán persze végigcsinálod, mert végig kell csinálnod, végig akarod csinálni.

A fizikai fejlődésen túl ez a legfontosabb dolog, amiben a PP messzemenőkig többet ad, mint más edzésformák, amikkel eddig találkoztam.

Megtanítja, mit is jelent az, hogy kitartás. Aztán másnap, harmadnap, természetesen jön az izomláz, de bevallom, ez szintén motiváló erő. Ha fáj, nem baj, mert akkor érzem, hogy jól dolgoztam.

A PP-re a legtöbb ember a szürke hétköznapokból érkezett. Hasonló mentalitású emberek vagyunk, hasonló adottságokkal és célokkal. Mindannyian két lábbal állunk a földön.

A PP nem egy csodamódszer, amivel a fotelben fekve és chipset zabálva két hét alatt leadsz 30 kilogrammot, hanem egy olyan, profik által kidolgozott edzésmódszer, amelynek köszönhetően kitartó munkával, közepes időbefektetéssel nem csak a tested, de a mentalitásod is megacélosodik.

Meglátásom szerint ez a leginkább egyénre formált edzéstípus, amelyben találkozik az egyénileg kitűzött célok elérése és az egyéni hiányosságok kiküszöbölése. Mindez úgy, hogy a legszigorúbb felügyelet mellet végzed a feladatokat, amely során a legkisebb olyan szabálytalanság esetében is korrigálására számíthatsz, ami az egészséged, főként ízületeid egészségének károsításával járhat.

Van, aki fogyni akar, van, aki erősödni. A céljaidat nyilvánvalóan ismernie kell a programvezetőnek. Minden csoportos edzés úgy kerül összeállításra, hogy a jelen levők céljait nagyjából egyformán kiszolgálja.

Azt mondja az ismert mondás, hogy „ép testben ép lélek”. Fogalmaim szerint az „ép” szó nem egyenlő a „nincs sérülésem, csak púpom, de menni tudok még” kategóriával.

Férj vagyok, családapa.  Nem szeretném, ha a feleségem, vagy a fiaim szégyenkezve mutatnának be ismerőseiknek.

Legyen kiállásom, tartásom és kitartásom, mind fizikailag, mind lelkileg. Ezen céljaim elérésének eszköze a PP.  Mivel komolyan veszem az edzéseket, úgy érzem, ennél sokkal többet kaptam mentálisan és fizikailag. Néhány számmal nagyobb méretű ruhákra van szükségem, mint 3 évvel ezelőtt. Így a ruhatáram már cserére szorul, de nem bánom. Őszintén bevallva, ez egy magam fajta egyszerű férfinél nem egy hatalmas összeg.

A PP-vel a célom főként a testi egészségem megőrzése. Ha a munkámnak vagyok kénytelen életem nagy részét feláldozni, szeretném a nyugdíjas éveimet is kiélvezni, ez pedig csak egészségesen lehetséges.

A PP számomra az az edzésforma, ami megmutatta nekem, hogy hogyan lehetek a saját teljesítőképességem csúcsán.
Ha pár évvel ezelőtt valaki azt mondta volna nekem, akinek több évnyi profi-félprofi sport van a háta mögött, hogy futás nélkül első lehetsz a futásban, hogy súlyzós edzés nélkül izmot tudsz növelni, hogy direktben ugrálás nélkül is a legmagasabbat tudod majd ugrani, és nem utolsó sorban még zsírt is égetsz, valószínű, hogy sok-sok ezer, különféle edzéssel és sok száz meccsel a hátam mögött kiröhögtem volna. […]

Kis B., 30 év körüli nő

Tovább olvasom Kis B. történetét!

Fontos ezért, hogy tudjátok: nem is ezeknek a dolgoknak a tudatában mentem le az eső ilyen edzésre, hanem azért, mert nővérem pontosan tudta, hogy sportoló létemre nem szeretem a tingli-tangli edzést.
Szeretek elfáradni, új erőre kapni, ha már lemegyek, átmozgassam mindenem és kicsit több legyek általa. Szerintem sok mindenki ezért is sportol valamit.
Többféle edzésen kipróbáltam magam, de egy bizonyos idő elteltével elfogyott a lelkesedésem.
Hogy miért? Mert egy idő után meg tudtam csinálni, egy idő után a maximumot tudtam nyújtani, és mert egy idő után megtanultam. De nem lettem jobb. Nem lettem gyorsabb, erősebb, nem tudtam jobban összpontosítani, nem tudtam a holtpontokon átlendülni. Formálódni formálódtam, de itt vége is volt.
Lassan három éve, hogy PP-re járok. Amikor elkezdtem, akkor a kézilabdaedzések mellett volt, hogy hetente ötször jártam. Ma már kevesebbszer, de azt bátran állíthatom, hogy több száz edzésen vagyok túl, és még mindig van feljebb, még mindig van több, mindig van pontosabban, gyorsabban és erősebben.
Minden egyes edzésen átlépem a határaimat, mindig tudom jobban és pontosabban csinálni, és mindig van feljebb, mindig van több ideig, olyan ez, mint egy véget nem érő történet.
Aki nem volt élsportoló, az most biztos azt kérdezné, mit érdekelnek engem a holtpontok, meg a csúcsteljesítmény. Fogyni akarok és mozogni valamit.
Igen, tudom, először mindenki ezért jön le, aztán az első edzésen átalakul benne ez az érzés.
A PP-n úgy vannak összeállítva az edzések, olyan ütemben csináljuk a feladatokat, olyan erősítések vannak benne, amitől egy idő után magadtól is rájössz: elengedhetetlen edzésforma a hétköznapok általános ”kihívásaihoz”.
Az összes testrészedet átmozgatja, és ami a legfontosabb talán: megerősíti. Lelki erőt ad a rengeteg holtpont miatt, amit az edzés alatt élsz és lépsz át.
A saját testedet saját magad tudod kontrollálni: ez hatalmas kincs.
És akkor még nem tértem ki a sérülésekre. Egyedi és rég bevált edzésformák sokaságát foglalja magában, ami olyan izomcsoportokat erősíti meg, amiről még nem is tudtuk, hogy létezik, csak az első izomláznál. Ezzel elősegíti a sérülésmentes sportolást, vagy csak a hétköznapi létet, hiszen a kellő helyen, a kellő minőségben, mennyiségben meg vagyunk erősítve.
Nem tudom pontosan, mi alapján, hogyan hozták létre a PP-t, de egy biztos: működik. Megtapasztaltam és a mai napig tapasztalom, és nem unom meg. A mai napig nem tudom tökéletesen a lehető legjobban végigcsinálni az edzéseket.
Minden edzés egy kihívás, minden edzés egy újabb erő a következő naphoz.
Ezért, ha valaki azért kezdené el, hogy megmutassa neki elsőre is menni fog, annak ott leszek az első edzésén :-).
Szeretném megragadni ezt az alkalmat arra is, hogy megköszönjem a PP-nek, hogy ilyen magas szinten ismerhettem meg a testem működését, teljesítőképességét, a tudatom akaratának leküzdését, egy szóval megtanulhattam, hogy a testemet csakis én irányíthatom!

„[…] Csak, hogy elképzeld az edzéseket, úgy fújtattunk, mint négy gőzgép. És sohasem gondoltuk, hogy eszköz nélkül is mennyi izzasztó gyakorlat létezik. Itt megvilágosodott számomra,az addig ismeretlenül hangzó saját testsúlyos edzés értelme. […]”

Teréz 

Közhelyekkel kezdem, mert magam is több olyan helyre jártam edzeni, amit pár alkalom  után abba hagytam. Egyrészt, mert szemmel láthatóan kilógtam a sorból, másrészt a korom (most múltam 57), harmadrészt a súlyom miatt, ill. nem tudtam azonosulni azzal, hogy milyen edzésmódszerekkel igyekeztek volna belőlem elfogadható külsejű embert faragni.

Hogyan kezdődött? Négy évvel ezelőtt a helyi Polgármesteri Hivatalban elterjedt, hogy elkezdődött egy nagyon jó hangulatú, emberközpontú edzésforma. Szóltak nekem is a kollégák, hogy nem lenne-e kedvem kipróbálni.

Vesztenivalóm abszolút nem volt, elmentem hát velük.

Teréz

Tovább olvasom Teréz történetét!

Egészségi állapotomról még annyi, hogy 9 éve a két gerincsérvemből az egyik kiszakadt.

Túl vagyok az ilyenkor szokásos rehabilitáción, a műtétet nem javasolták a járulékos problémáim miatt. Konzervatív kezelésekkel tünetmentessé tettek, a sérvek természetesen megmaradtak, de tudom, hogy mi az, amit a hétköznapok folyamán el tudok, vagy nem tudok vele végezni.

Az első PP‑edzés után meg voltam győződve, hogy eltanácsolnak innen, mert eleve egy jóval 100 kg feletti súly, plusz a gerincsérvek az edző számára is kihívást jelentenek, hiszen nem az a célja, hogy rontson, hanem, hogy javítson a fizikai állapotomon.

Már az első alkalommal végigedzettük a közel egy órát, amit – nem tagadom – fizikailag megterhelőnek éreztem, de nem a gyakorlatok kivitelezhetősége, hanem a saját fizikai állapotom miatt.

Sikerült egy olyan 4 fős – korombeli – hölgyekből verbuválódott csapatot összehozni, hogy mi mindig együtt edzettünk, volt úgy, hogy csak este 9 órára tudtunk menni, de ebben is partnerre találtunk az edzőben.

Kedves olvasó, innen láthatod, hogy minden kifogásunk süket fülekre talált :-). Csak, hogy elképzeld az edzéseket, úgy fújtattunk, mint négy gőzgép. És sohasem gondoltuk, hogy eszköz nélkül is mennyi izzasztó gyakorlat létezik. Itt megvilágosodott  számomra,az addig ismeretlenül hangzó saját testsúlyos edzés értelme.

Ami különösen tetszett, hogy az elején felmérték a gyakorlatok során, hogy melyikünknek, mi okoz problémát, mi az, amit az adott egyén, ha megfeszül, sem tud véghezvinni.

A gyakorlatokat az edző fizikai állapotunkhoz és terhelhetőségünkhöz, egyénre szabta.

Sajnos, az évek alatt hárman lemorzsolódtak egészségügyi problémák miatt és milyen érdekes, hogy az orvosuk rögtön az edzésekben látta az állapotuk romlásának okát.

Megjegyzem: azóta, hogy nem mozognak, még rosszabbul vannak.

Rövid ideje egy nálamnál  közel 10 évvel idősebb hölgy a tornatársam, mert jobb, ha az ember partnerrel jár, mert húzza egyikőnk a másikat.

Annak, hogy négy éve folyamatosan járok (most már csak hetente kétszer) az az oka, hogy az edzésekkel töltött évek alatt határozottan jobb lett  a közérzetem, fizikailag jobban teljesítek, mint azt megelőzően!

Tudom, hogy most az edzőről nem írhatok, de lehetett volna itt az edzőteremben csili-vili felszerelés, ha nem érzem azt, hogy tényleg értünk történik minden.

Az én esetemben különösen fontos, hogy egymásra tudjunk hangolódni, el tudjam fogadni az érveket-ellenérveket az edzőtől. Ha ő számomra nem lett volna szimpatikus, akkor az első alkalom az utolsó is lett volna.

Szóval a fentiek miatt járok PP edzésre, Kedves Olvasó!

És még mielőtt a babérkoszorút kiutalná nekem valaki, az is az igazság része, hogy néha nagyon könnyű lenne otthon maradni, de ilyenkor eszembe jut az, hogy igenis büszke vagyok arra, hogy szinte nyitás óta ide járok.

Kb. 3 évvel ezelőtt kezdte el a PP-t.
Motivációját az adta, hogy elmondása szerint a hosszútávfutások alatt gyakorlatilag elfogytak az izmai, ezért szeretett volna súlyt felszedni magára és, ha már plusz súlyról volt szó, természetesen azt minőségi izomban gondolta.
Ezen felül a kondícióján is szeretett volna javítani, mert habár gyakorlott és remek hosszútávfutó, mégis úgy érezte, hogy lehetne jobb az állóképessége.

Attila, 40-es éveiben járó férfi

Tovább olvasom Attila történetét!

Múltamról: picit több, mint 20 éve sportolok. Egy barátom ötlete volt, hogy minden előzmény nélkül másnap fussunk egy félmaratont. Mondtam neki, hogy jó, nekem nem probléma.

Az első versenyt még sok félmaraton, maraton, úszás, triatlon és egyéb sportok követték. Így kezdődött az amatőr sportéletem. Nem volt edzőnk, nem volt, akitől tanácsot kérjünk. Nem létezett Facebook és ez egyéb fórumok, ahol meg tudtunk volna bármit is kérdezni.

Magunktól alakítottuk ki a frissítést, az étkezést, a ruházatot. A technikánk minden tudományos alapot nélkülözött. Így visszaolvasva igen vicces ez az egész, de tényleg így működött :-).

Így telt el nagyon sok év, de az idő múlásával észrevettem, hogy „elfogytam”! Koromhoz képest – igaz jó futó voltam – vékonyabb maradtam. Szerettem volna izmosabb, formásabb lenni.

Erre kerestem megoldást, így jött szóba a kondi terem lehetősége.

Elsőre barátok, akik régebben jártak, később edzők próbáltak segíteni, de egészen egyszerűen nem kötött le a konditerem atmoszférája, nekem túl unalmas és lassú volt, így folytatódott a futás.

Ez így ment évekig. Az edzők nem értették meg az én értelmezésem szerinti fokozatosság elvét. Ez az én esetemben azt jelentette, hogy nem terheljük agyon az első két edzésen a  kezdő futó srácot. Ez sajnos nem sikerült, így ismét maradt a futás.

Pár év múlva találkoztam a PP-vel. Több videót megnéztem róla és tetszett. Nekem fontos szempont volt a dinamika, a változatos mozgásforma. Jobban illik hozzám, ebben láttam meg a fejlődési lehetőséget.

Az első találkozás egy próbaóra volt, amit úgy gondoltam, hogy gond nélkül megoldok, mert nem volt ismeretlen a dinamikus mozgás.

Az első meglepetés 5-10 perc között ért, mert az edző technikája nagyon meglepett. Olyan mozgássorozatot csináltam az órán, amit korábban nem és rendesen kifulladtam.

Na jó, nehogymá’! Csak megmutatom, hogy megy ez nekem, csak figyeljen mindenki. Az óra közben figyeltem az edzőt, mert észrevettem, hogy figyeli  a reakciómat, hogyan reagálok az újabb feladatokra. Jól vagyok-e, hogy veszem a levegőt, tehát azt, hogyan reagálok erre a mozgásformára.

Hősiesen végig csináltam az első órát, kifulladtam rendesen, így meg is állapítottam, hogy ez egy másik „kávéház” :-)!

Innen indult el PP-életem.

A futás mellett, heti 2-3 alkalommal jártam le az edzésekre, így hétvégére maradt a futás. Azt vettem észre, hogy ha nagyon fáradtan is megyek le az esti edzésre, annyira feltölt, hogy az ember szinte minden búját- baját elfelejti.

Az edzések gyakorlatai változatosak, színesek, minden testrészünkre kiterjednek. Nagyon kedvelem a felső testrészre alkalmazott feladatokat, ahol minden alkalommal éreztem, hogy nagyon hatásos.

A kitörések egyértelmű stabilitást adtak, de váltott lábbal végzett ugrások kimondottan fejlesztették a koncentrációt.

Soha nincs két egyforma edzés, így az garantált, hogy a test minden izomcsoportját megoldoztatjuk nyaktól a talpunkig.

A feladatok annyira komplexek, hogy fejben is ott kell lenni, figyelni kell. Korábban „soha” nem gondoltam volna, hogy ilyen „egyszerű” gyakorlatok ennyire pozitívan hatnak rám.

Azt vettem észre, hogy az edzések hatására sokkal rugalmasabb, gyorsabb és kitartóbb, magabiztosabb lettem.

Nagyon jó lett a fizikai állóképességem, sokkal többet bírtam, szinte soha nem fáradtam el. Ebben az időszakban ismerkedtem meg a terepfutással, ami egészen más erőnlétet igényel, mint a síkfutás. A futás mellé nagyon fontos a keresztedzés, erre a PP tökéletes.

A PP még felhívta a figyelmem az étkezés és frissítés fontosságára, amire szintén kaptam tanácsot.

A PP tényleg egy mindenre testrészünkre kiterjedő gyakorlatsor, illetve olyan mozgáskombináció, amit mindenkinek csak ajánlani tudok.

„[…] Hálás vagyok a Perfect Physique edzésprogramnak és természetesen az edzőimnek, hogy ilyen odafigyeléssel, szakmai hozzáértéssel és türelemmel foglalkoztak-foglalkoznak velem. […]”

Antal, 57 éves

Szeretném megosztani veletek a betegségem, de leginkább azt, hogy hogyan élek vele és mennyire nem zavarja az életem. Persze ezt egy nagyon jól kidolgozott edzéstervnek köszönhetően. De menjünk vissza 5 évet. 2014.05.14-ét írunk, amikor először észrevettem a betegségem tüneteit. […]  

Antal, 57 éves

Tovább olvasom Antal történetét!

Ami úgy kezdődött, hogy a bal lábam suta volt nem tudtam a papucsba, cipőbe beledugni rendesen és a bal kezem nyugalmi állapotban remegett. Először nem tulajdonítottam jelentőséget ennek a kellemetlen tüneteknek és éltem a hétköznapjaimat. De sajnos napról napra romlott az állapotom és ezért 2014. novemberében elmentem orvoshoz, aki beutalót adott a neurológiai klinikára. Ott közölték velem, hogy kezdődő Parkinson korom van. Írtak fel gyógyszert elkezdtem szedni, de a gyógyszerektől várt javulás elmaradt. Természetesen, mint mindenki más ilyen esetben, én is elkezdtem bújni az internetet. Megoldást próbáltam keresni a problémámra, valamit, ami javíthat a betegségemen, valamit, ami élhetőbbé teheti az életem.
Ekkor találtam rá egy teljes életmódváltást javasoló programra, amely természetes módon kínált lehetőséget egy jobb életminőségre. Elszántam magam és lementem az edzésre, ahol felmérték a fizikai állapotom és ahhoz mérten kidolgoztak egy edzés tervet. Oly annyira rossz volt már akkor a helyzet, hogy amikor hanyatt kellett feküdni egy gyakorlathoz szédültem és az edzőmnek kispárnát kellett a fejem alá tennie. A koordinációm minősége kritikán aluli szinten volt, alap gyakorlatok elvégzése komoly kihívást jelentett, gyakorlatilag a betegségem elkezdett felül kerekedni rajtam. (Persze azt még kihagytam, hogy túlsúlyos is voltam 110 kg). Rengeteget kellett dolgoznom azon, hogy kezdetleges mozgásokat el tudjak végezni megfelelően. Küzdenem kellett nap, mint nap, hogy legyőzzem a betegségem tüneteit, és kényszerítenem kellett magamat arra, hogy ne adjam fel. Rendkívül nehéz időszak volt ez számomra, hiszen mind a fizikumomat, mind az egómat komoly szinten megviselte a helyzet. Így ment két hétig, majd egyszer csak megkezdődött a rohamos javulás.
Az állapotom és vele együtt az erőlétem komoly fejlődést mutatott.  Fél év elteltével már a súlyom is lecsökkent 92 kg-ra és egyre jobb fizikumom lett, majd még fél év múlva elértem a 87 kg-ot. Azóta kiegyensúlyozott vagyok, a tüneteim töredékére csökkentek, mára a munkámat is maximálisan el tudom végezni. Ami a legfontosabb és a legnagyobb előrelépést jelenti az életemben az az, hogy az állapotom nem romlik. Hálás vagyok a perfect physique edzésprogramnak és természetesen az edzőimnek, hogy ilyen odafigyeléssel, szakmai hozzáértéssel és türelemmel foglalkoztak-foglalkoznak velem.

A PP-t Én személy szerint próbából kezdtem el feleségem noszogatására.

Én is mint szerintem sokan mások, a csoportos edzéseket „kis női tornának” gondoltam. Míg rá nem szántam magam, hogy bemenjek az első edzésre, ami aztán magával ragadott és mondhatjuk az ember életének részévé vált. Addig éltem mindennapi életem, dolgoztam, merengtem milyen jó is volt anno a konditeremben. […]

József, 36 éves 

Tovább olvasom József történetét!

Hobbi szinten kerékpározom, de rendszeres testmozgásra nem igazán szántam el magam. Részben mert kényelmesebb volt így, részben meg a betegségeim miatt sem. 16 éve van egy autoimmun betegségem, a súlyfelesleg miatt magas vérnyomásom porc és ízületi sérülésem, valamint gerincsérvem. A sok gyógyszer a rendszertelen (olykor egészségtelen) táplálkozás, víz helyett üdítő és rendszeres mozgáshiány is csak hátráltatott abban, hogy elkezdjek edzeni, ennek eredményeképpen is lett közel 30 kg súlyfeleslegem. De aztán jött a nap, hogy elmentem én is „tornázni”.

Na ez az első edzés úgy zajlott, hogy bemelegítés végére én azt se tudtam hol vagyok, majd próbáltam a csajokkal (dolgozó hölgyek, családanyák) tartani a tempót. Egy pörgős mozgalmas edzés után a nyújtás alatt mikor újra „tudatomnál” voltam, azon gondolkoztam, hogy ez, amire szükségem van. Egy edzés, ami kortól, nemtől, egészségi állapottól függetlenül bárki el tud végezni. Megfelelően személyre szabható, adott emberre, problémára formálható, és mégis csoportosan is végrehajtható.

Egy edzésforma, mely változatos, nem kell felesleges nagy súlyokat emelgetni, mindenki saját tempójával, erőnléti, egészségi állapotának megfelelően, ugyan úgy végre tudja hajtani a feladatokat. Növeli a kondit, az állóképességet, és a robbanékonyságot is mindenféle táplálék kiegészítők és egyéb szerek nélkül. Minden edzésen az ember kilép kicsit a komfort zónájából, így mentálisan is kikapcsol. Rendszeres edzéssel, és a hozzá kapott táplálkozási tanáccsal együtt nekem 8 hónap alatt sikerült 26 kg-t leadnom.

Az edzéseken nincs semmilyen lehetetlen feladat, általános mindenki által jól ismert gyakorlatokat hajtunk végre a megfelelő sorrendben, ismétlésszámmal és tempóval. Összességében a saját maga szintjén mindenki fejlődésre számíthat, legyen az ember sportoló, vagy csak hobbista.

A személyre szabott edzésnek köszönhetően, ahogy fokozatosan haladtunk előre és építettünk be különböző gyakorlatokat az edzéstervbe, mindamellett, hogy sikerült megszabadulnom a súlyfeleslegemtől, normalizálódott a vérnyomásom, megerősödött a vázizomzatom így a derék és hátfájásom is megszűnt. A megfelelő izomcsoportok fejlesztésével váll és térd ízületi gyulladásaim, fájdalmaim is elmúltak.

Összességében tényleg egy edzés, amihez csak elszántságra, elhatározásra van szükség, hisz a fokozatosság elvén halad előre úgy, hogy az ember kilép saját komfortzónájából sérülések nélkül.

A fejlődés folyamatos, az ember fittebben, üdébben, minőségibben, éli meg a mindennapokat.

„[…] Hálás vagyok azért, hogy létezik a PP, segít nekem, és még nagyon sok embernek, hogy teljes értékű életet tudjanak élni. Bízom benne, hogy sokan, és egyre többen megismerik ezt a rendszert, mert visszaadja a normális életre a lehetőséget. […]”

Aranka, középkorú

Budapesten élek, 49 éves nő vagyok, ügyintézőként dolgozom. Történetem, egy éve kezdődött. […]

Aranka, középkorú 

Tovább olvasom Aranka történetét!

Néha lefekvésnél, erős fájdalmat éreztem, ha oldalra feküdtem. Mivel ez egyre sűrűbb lett, elmentem a háziorvoshoz. Röntgenre küldött. Ekkor derült ki, hogy van egy roncsolt csigolyám, ami valószínű, hogy egy régi baleset eredménye. A fájdalmaim egyre erősödtek, ezért tovább mentem. Kiderült, hogy a gerincemnek háromféle baja is van, Scheuermann-féle kór, egy roncsolt, deformált csigolya, és egy kezdődő sérv. Az orvosok gyógytornát javasoltak. Megtanultam a személyre szabott gyógytornámat, amit gyakoroltam. Jártam gerincjóga órákra, voltam 1 hetes kórházi kúrán, megvettem az ékpárnát (azóta is használom) egyre erősebb fájdalomcsillapítókat, izomlazítókat kellett szednem, és végül már azok sem hatottak. A fájdalom szinte elviselhetetlen volt, a villámcsapásszerű idegi jellegű erős fájdalom. Reggel semmi fájdalmat nem éreztem, de a nap előrehaladtával egyre rosszabb állapotba kerültem. Olyannyira, hogy már a munkámat sem tudtam 100 %-osan ellátni. Este volt a legrosszabb. Lefeküdni csak a hátamra tudtam, ebben a pózban, mozdulatlanul kellett feküdnöm 1 órát, míg annyira kioldódnak a csigolyák, hogy el tudtam fordulni az oldalamra.

Miután a kórházból kijöttem, első éjjel olyan fájdalmam volt, hogy a saját ordításomra riadtam fel. Másnap elmentem a neurológiára, ahogy egy kedves doktornő végre megértette, milyen fájdalmam van. Amit ő felírt, attól az első este már tudtam aludni. Az iszonyatos fájdalom eltompult, de még hosszú ideig jelezte, hogy ott van a háttérben. Hónapokig szedtem ezt a gyógyszert, de én nem vagyok híve a gyógyszerszedésnek, főleg nem az ilyen erős tablettáké. A 2019-es évet úgy kezdtem, hogy elhagytam a gyógyszert, és elhatároztam, elkezdek sportolni, mert meg kell erősödnöm ahhoz, hogy a gerincemet tehermentesítsem.

Edzőteremmel kezdtem, ahol rengeteg gép volt. Nem volt könnyű dolgom, a gépekkel, mindegyiket szabályosan kell használni ahhoz, hogy hatásos legyen. Ráadásul olyan termet sikerült választanom, ahol rengetegen voltak minden alkalommal, így sokszor várni kellett arra a gépre amit használni  szerettem volna.

Így az egésztől elment a kedvem.

Az otthonomhoz közel van egy edzőterem, amit már régóta terveztem, hogy kipróbálok. Itt kezdtem el a PP edzéseket. Személyi edzésre járok, heti egy alkalommal kezdtem, jelenleg kétszer járok. Konzultáció,  állapotfelmérés előzte meg az első órát. Emlékszem, akkor sem ígért semmit az edző. Annyit mondott, hogy egy nagyon hosszú folyamat lesz, és kitartó munkával is kb. fél év mire javulás várható. Ehhez képest a harmadik héten már a fájdalmaim ritkábban jelentkeztek. Két hónap elteltével a kezdeti fájdalmaim 80%-ban megszabadultam! Este mikor fekszem, tudom, hogy bármerre fordulhatok, semmi nem fog fájni. Ez számomra nagyon nagy dolog. Életminőségem olyan mértékben javult, amit nem is mertem remélni. Hálás vagyok azért, hogy létezik a PP, segít nekem, és még nagyon sok embernek,  hogy teljes értékű életet tudjanak élni. Bízom benne, hogy sokan, és egyre többen megismerik ezt a rendszert, mert visszaadja a normális életre a lehetőséget.

Az első találkozásom a PP-vel a feleségemnek Nastya-nak köszönhető, mivel ő próbálta ki elsőként ezt a csoportos edzést még 2016-ban. Mondogatta nekem, hogy van itt a közelben a Lajtha László utca és a Határ út sarkán egy Art of Body nevű edzőterem, ahol Ottó és Timi csoportos saját testsúlyos edzéseket tart. […]

Szuhorukov Viktor

Tovább olvasom Viktor történetét!

Mondtam neki, mire ez nekem – úgy is jó formában vagyok, eleget mozgok (akkoriban sokat kerékpároztam és kondiztam szabadidőmben)! Minden edzés után, miután hazajött, láttam rajta, hogy rendesen igénybevette őt az az egy óra edzés. Csodálkoztam is, hogy mibe fáradt ő bele ennyire. Válaszúl csak annyit mondot, hogy gyere el és majd megtudod! Nem is kellett kétszer mondania – a következő edzésre már együtt mentünk. Azért kísértem el őt, hogy megmutassam neki, hogy nem is olyan nehéz az, amit csinál!

És valójában itt kezdődik az én történetem, amikor 2017. február 2-án beléptem a terembe, hogy részt vegyek a köredzésen és megmutassam a drágámank, hogy ez nem is olyan nehéz, amennyire ő azt gondolja. És neki volt igaza! 🙂

Már a bemelegítésnél éreztem, hogy itt valami komolyabb edzésre számíthatok, mint némi ugri-bugri. Nem akarom most leírni, hogy mit éltem át az alatt a 45 perces köredzés alatt, de ha röviden kellene fogalmaznom – az életemért küzdöttem! Kapkodtam a levegő után, miután a statikus gyakorlatot váltotta nagy tempós kardió gyakorlat és stb. Akkor jöttem rá, hogy nem is vagyok én olyan jó kondiban, mit azt hittem ez előtt! Heti 2 csoportos edzésen (kedd, csütörtök) vettem részt és az első 2 hónapban szinte állandó izomlázom volt, de kitartottam és nem adtam fel.

Azótta „rabja vagyok” a PP programnak és a mai napig űzöm! Edzések során komplex gyakorlatokat végzünk, átmozgatva ezálatl a test összes izomcsoportját. Nagyon változatosak a gyakorlatok, ezáltal egyidőben erősödsz és növeled az állóképességed, illetve kondidat.

Véleméynem szerint a PP világ legjobb saját testsúlyos edzése, mivel itt csak te szabsz határt saját magadnak és mindig van hová fejlődnöd! Minden edzésen a saját határaidat próbálod túllépni. Az elmúlt 2 évben sokat erősödtem és nem mellesleg a mindennapokban is érzem az előnyét, mivel jobb a közérzetem, illetve a téli időszakban is kevesebbszer vagyok beteg.

A PP-t mindenkinek csak ajánlani tudom és buzdítom, hogy probálja ki és nem fogja megbánni!

Meggyőződésem, hogy bárki képes rá, mivel itt csak te szabsz határt saját magadnak és senki más!

Azért kezdtem el az edzést, mert  tavaj derült ki, hogy 3 féle gerincproblémám is van (Scheurmann-kór, kezdődő gerincsérv,  és 1 roncsolt csigolya) […]

Radácsi Aranka

Tovább olvasom Aranka történetét!

Azért kezdtem el pont ide járni, mert a közelben lakom, és kerestem azt a mozgásformát, amit a gerincproblémámmal is tudok végezni, erősít, izmot épít, ami hosszú távon a gerincemet fogja tehermentesíteni. Szimpatikus helynek tűnt így kintről is 🙂 Vicces, hogy a város számtalan helyén megfordultam, mire megtaláltam, szinte a szomszédomban azt a helyet, ahol  néhány hét edzés után fájdalmaim 90 %-átol megszabadultam.

 4 hónapja kezdtem el az edzéseket. Kezdetben nem tudtam taljgyakoraltokat végezni, mert sajnos képtelen voltam  felkelni a polifomról. Ma már ez sem okoz gondot.  Két hónap edzés után teljesen elmult az a fájdalmam, amit oldalfekvő helyzetben éreztem.  Érzem, hogy újjáélednek az izmaim.

Mellékhatásként fogytam is, jelenleg 6 kg-nál tartok. Személyre szabott diéta is a program része. A diéta annyira egyszerű, hogy egyszerűen imádom! 🙂 Nem kell semmi extra táplálékkiegészítő, örlemény, tea, bogyó  stb. nem kell a kalóriákat, szénhoidrátot számolgatni hozzá. Sőt, a bevásárlólistám végtelenül leegyszerűsödött. Egészségesebben étkezem, olyan  étkezési szokásaim lettek, amit hosszú távon is tudok tartani. A családom is látja a pozitív változásokat, látják hogy sokkal jobban érzem magam a bőrömben. 

Ancsa vagyok,Szoboszlai Dani anyukája.

Két hónapja járunk hozzátok,mert sehol máshol nem vállalták el a 11 éves fiam edzését. Már az első alkalommal feltűnt Ottónak,hogy elég komoly mozgáskoordinációs problémák is vannak nála,ami mindenképp fejlesztést igényel.Két hónap alatt rengeteget fejlődött a mozgása,az étrendnek és az  edzésnek(heti 3×1 óra)köszönhetően teljesen átalakult a kis teste.

Amit eddig elért,az szinte hihetetlen: 4kg-ot fogyott és közben 1 cm-t nőtt. Szemmel láthatóan izmosodott és megnőtt az önbizalma!!! Nagyon hálásak vagyunk Nektek mindenért! Ezek a fotók 2 hónap különbséggel készültek.     

 Danika és Ancsa